Forsiden Forsiden Min Profil Profil Hjælp/Vejledning Hjælp Oversigt Oversigt Abonner på RSS nyheder Nyt via RSS  
Søg Seneste 1|3|7 Dage Søg Søg DTT Guide DTT Guide Satellit Guide Satellit Guide Nyttige links Nyttige links  
 

Kom igang


Velkommen! Her finder du de grundlæggende oplysninger du skal bruge for at benytte SI-Online effektivt.

 


Læs et indlæg

Alle indlæg på SI-Online kan læses af enhver abonnent med adgang til WWW. For at læse et indlæg skal du bare klikke en enkelt gang på en link i listen med emner.
Fra de enkelte indlæg kan du altid komme tilbage ved at bruge de links som er placeret øverst på siden, eller ved at klikke på "Forsiden".

 


Skriv eller besvar et indlæg

Hvis du vil bidrage til en diskussion skal du bare skrive dit indlæg i felterne under "Svar på emnet" eller "Opret nyt emne". Felterne findes nederst på hver side under de øvrige indlæg. Bemærk at du kan bruge formateringskoder eller HTML-tags til at ændre udseendet af dit indlæg.

NB: Administrator bestemmer suverænt om alle kan bidrage til en diskussion, eller om det kræver oprettelse af en profil med abonnent navn og adgangskode. Administrator bestemmer også den maksimale længde af indlæg (som dog burde være lang nok til de fleste formål), eller SI-Online's mere avancerede muligheder.

Følg instruktionerne under "Svar på emne" så kan det ikke gå helt galt. Hvis dit indlæg ikke passer til emnet, skal du oprette et nyt "Emne".

Hvis du kan se knappen "Opret nyt emne", betyder det at du selv kan oprette en diskussion, med mindre andet er anført. Ved brug af knappen tilføjes får du mulighed for at skrive et indlæg som tilføjes som et underemne til den aktuelle diskussion - overskriften skriver du i emnefeltet. Når du har udfyldt emnet sender du dit indlæg som beskrevet ovenfor.
Områder hvor du som abonnent kan oprette nye indlæg, er tilgængelige under "Brevkassen" eller Debat"


Søg i SI-Online

SI-Online kan du søge i indlæg efter tidspunkt (Søg efter Dato) eller efter tekst (Søg nøgleord). Begge muligheder er en nem måde at finde relevante indlæg på.

Genvejsmenupunkterne Seneste 1  3  7 øverst på værktøjslinien svarer til at foretage en søgning på alle indlæg, begrænset til henholdsvis ét, tre og syv døgn.

 


Profil

Din profil giver dig følgende fordele på SI-Online:

  • Mulighed for at angive dit abonnent navn ved dine indlæg (Din egen e-mail adresse er 100% skjult for alle andre end redaktionen, og kan derfor ikke misbruges)
  • Mulighed for at få besked via e-mail når der kommer nye indlæg til emner du vil følge med i
  • Mulighed for at ændre din adgangskode og e-mail adresse
  • Mulighed for at tilpasse forskellige personlige indstillinger på SI-Online
  • Indeholder oplysninger som danner grundlaget for den årlige fakturering (Det er dit ansvar at oplysningerne er korrekte, før faktureringen)

Hvis du vil ændre dine personlige indstillinger, klik på Profil.

 


Hvor finder jeg yderligere information?

Du finder yderligere information om funktionerne på SI-Online under menupunkterne Formatering. Har du spørgsmål eller problemer som ikke besvares på disse sider, så find et passende område på SI-Online, hvor du kan indsende dem som indlæg. (Brevkassen eller Debat)


Administratorens rolle

Administrators opgave er at sørge for at de relevante emner er tilgængelige på SI-Online, samt at sørge for at alt fungerer som det skal.
Administrator følger ikke nødvendigvis med i samtlige indlæg og udøver ikke nogen form for censur, med mindre det strider imod SI-Online's regler.

Læg dog mærke til at Administrator kan afbryde muligheden for at indsende indlæg til diskussionerne, for bestemte abonnenter, eller i det hele taget lukke en diskussion.

SI-Online er området Brevkassen oprettet. Her kan du kan sende indlæg direkte til redaktionen.
Disse indlæg kan også læses og kommenteres af andre. Brug denne diskussion til forslag, ideer, kommentarer, kritik og ønsker.
Hvis dit indlæg har generel interesse bør du i stedet oprette et indlæg under Debat
Hvis du hellere vil sende dit spørgsmål til redaktionen via e-mail klik her og du vil blive besvaret hurtigst muligt. Hvis redaktionen mener dit spørgsmål har generel interesse, vil dette blive publiceret, dog uden hvorfra spørgsmålet kommer, med mindre andet er aftalt.

 


"Netiquette"

Når du skriver indlæg så prøv at forestille dig at du deltager i en normal samtale med en person, som du gerne vil gøre et godt indtryk på. Brug sproget som du gør normalt, men husk at eventuelle læsere ikke kender dig og derfor ikke ved, hvornår du mener noget alvorligt og hvornår du er ironisk.

Det er meget let at tage fejl når man læser noget på nettet. En lille morsomhed kan let blive opfattet som en stor fornærmelse og en fornærmet udtalelse bliver let fortolket som en åben krigserklæring. Brug et venligt sprog, vær gerne uenig, men ikke utålelig.
Skriver man eks. et indlæg der kun indeholder STORE BOGSTAVER, betegnes dette internationalt som at "Råbe".

Vis respekt for de andre deltagere på SI-Online. Tænk på at dem, der læser dine indlæg kan være dine kolleger, venner, studiekammerater, arbejdsgivere, eller konkurrenter. Dette er ikke urealistisk i et forum med specielle emner - og slet ikke i et lille land som Danmark.

Du får altid mulighed for at læse og redigere dit indlæg før det bliver offentliggjort. Benyt dig af det og læs indlægget en ekstra gang. Tilføj evt. kommentarer, smilies :-) eller lignende.

Bemærk at alle indlæg udtrykker afsenderens meninger og holdninger - det er altså ikke SI-Online's eller redaktionens holdninger du ser. SI-Online's regler skal til enhver tid overholdes.

 

 

 Satellit Information Online er registreret af Circuit Design v/ Michael Gamst

Administration Administration Administrator log Administrator log